Älgar på besök

När jag tittade ut genom sovrumsfönstret klev en älg omkring i min trädgård. Jösses vad chockad jag blev och det enda jag tänkte på var att hitta kameran för att få bildbevis.
Älg på besökBilden tog jag genom fönstret och de är ju inte så rena. Givetvis ville jag ha fler bilder och när jag skulle ta nästa hade älgen lagt sig ner.

älgDetta var ju så spännande så jag måste bara tala om det för någon och då är det ju bra att man kan lägga ut bilder på Facebook. Efter att jag fixat med dessa två bilder så tänkte jag ta fler men från vardagsrummet istället. Och vad får jag se då om inte en kalv som har lagt sig.

älgkalvKära nån, en älg med kalv i min trädgård. Efter en flera timmar lång siesta börjar älgarna röra sig över tomten.älgOch när jag ser kalven röra sig så haltar den och har ett sår på ”axeln”.

älgkalv

Det är stora och ståtliga djur.

älgarälgo med kalvJag skickade några bilder till BLT, Sydöstran, Expressen och Aftonbladet. Kvällsposten ringde och jag berättade om ”mina” älgar. Det blev en artikel i tidningen och på Expressens hemsida
artikelSVT ringde och ville göra ett reportage om älgarna men då hade de ju redan promenerat vidare men ett bildspel blev det.

Och Radio Blekinge P4 tyckte också det var ”nyhetsvärde” och jag fick berätta i deras eftermiddagsprogram.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s